Nordea Startup & Growth

av | apr 16, 2020 | Blogg, Invono One, Samarbete, Startup Stories

 

 

Nordea är banken som bestämt sig för att prioritera och fokusera på att leverera värde till startups och scaleups. Inom avdelningen Nordea Startup & Growth har de tillsatt en kompetent grupp av medarbetare som står redo för att ta hand om dig och ditt företag med lösningar som är anpassade för er verksamhet. Vi är stolta och glada för att ingå partnerskap med Nordea och ser fram emot att tillsammans se till att bolagen står bättre rustade för sin framtida resa. Sebastian Wright är en av personerna som dagligen hjälper entreprenörer och nedan kan ni läsa en intervju med Sebastian där han berättar mer om Nordeas initiativ.

 

 

Berätta kort – Vad är Nordea Startup & Growth?

Start-Up & Growth är en specialenhet i Nordea som är helt dedikerade till att jobba med snabbväxande och skalbara bolag. Det innebär att vårt värdeerbjudande är anpassat och designat för att möta och hantera alla de utmaningar som exempelvis unga snabbväxande techbolag möter under sin tillväxtresa. Enheten finns i samtliga av de Nordiska länderna och utgörs av specialister inom allt från Fintech, ed-tech, health-tech SaaS etc.

 

Finns ni lokalt eller regionalt?

I Sverige så frontar vi med ett sju man starkt team där sex är stationerade i Stockholm och en person sitter fysiskt i Malmö. Men vi hanterar kunder över hela landet.

 

Hur kan ni hjälpa entreprenörer?

Mycket av vår styrka ligger i att vi i samtliga nordiska team sitter på den typ av kompetens som våra bolag efterfrågar när det gäller samspelet med en bank. Att förstå deras speciella affärsmodeller och utmaningar som inte alltid liknar det ”traditionella” företagets har visat sig vara något som verkligen uppskattas. Dessutom försöker vi titta på vad vi kan göra utanför det traditionella bankerbjudandet där vårt nätverk av investerare och VC-fonder kan komma våra bolag till gagn.

 

Hur kan ni hjälpa investerare?

I och med att majoriteten av de bolag vi jobbat med expanderar med hjälp av extern riskkapitalfinansiering så kan vi agera potentiellt deal-flow till investerare som söker och är nyfikna på den typen av investeringar. Med den viktiga noteringen att vi inte agerar rådgivare utan primärt hjälper till att förmedla kontakten.

 

Varför gör ni som bank denna satsning?

Vi tror såklart att detta långsiktigt är något som är en riktigt bra affär för oss också. Att knyta till sig flera av Nordens framtida potentiella stora techbolag bör kunna vara en fantastisk affär för Nordea också.

 

Vilka kompetenser har ert team kring startups och investeringar?

Vi har följt hundratals bolag som gjort samma typ av resa och har såklart tagit lärdom av dem. Vi ser också vad som kan vara utmaningarna och delar gärna med oss av dem när vi träffat nya kunder.

 

Kan du nämna några bolag som genomgått er process?

Jag skulle inte kalla det process utan vi jobbar med bolagen precis som man gör traditionellt. Bara det att allt i vårt erbjudande är framtaget för att stötta den typiska resan från Start-up-Scale-up till ett bolag med global närvaro. Några bolag som givit sitt ok att vi nämner är bla Naturalcycles, Sellpy och Scrive.

 

Ni ingår nu ett samarbete med Invono och vår plattform Invono One, vilka mervärden ser du att plattformen kan skapa för er och era uppstartsbolag?

Eftersom våra bolag till största delen redan har eller planerar att ta in externt kapital och ägare, så tror vi att Invonos plattform är jättebra verktyg att använda för att kunna hantera en bra rapportering och informationsspridning till alla relevanta stake-holders som uppstår när man går från att bara svara till sig själv till att behöva kunna leverera material och information till flertalet olika intressenter.

 


Vill du komma i kontakt med Nordea Startup & Growth?
Kontakta Sebastian Wright
sebastian.wright@nordea.se
010-156 61 55
 nordea.se

Nordea Startup & Growth

Jag vill få mer information

Vi kommer att behandla de uppgifter du lämnar i enlighet med vår Integritetspolicy. Genom att klicka på ”Skicka” ovan samtycker du även till att uppgifterna i intresseanmälan skickas vidare till det aktuella bolaget.

Smarta bolag och investerare använder INVONO One

Boka en demo eller skapa ett konto och börja redan idag.

INVONO One™

Inlogg med BankID. Digital Aktiebok . Dokument och datarum med avtalsfunktionalitet och e-signering . Enkla- eller Smarta möten med e-signering . Uppgifter, påminnelser och att-göra-listor. Kom snabbt igång med ett gratiskonto!

Mitt Kontor  ⋮

Logga in med BankID och överblicka alla dina engagemang!

Möten  ⋮

Digitala funktioner för alla steg i styrelsens och ledningens mötesprocess.

Ägande  ⋮

Bolaget skapar en digital aktiebok och bjuder in aktieägarna att ta del av den och relevanta dokument.

Uppgifter  ⋮

Alla dina-, styrelsens- och teamets uppgifter på ett och samma ställe!

Dokument  ⋮

Datarum för avtal, rapporter, mötesmaterial och annan viktig dokumentation.

E-signering  ⋮

E-sinering av dokument och protokoll. Säkert, snabbt och enkelt.