Big Heart Sweden AB

av | nov 6, 2019 | Blogg, Invono One, Startup Stories

 

Företagets uppgiftslämnare; Jakob Gelberg, Big Heart Sweden AB

 

Affärssidé och framtid i ett kort perspektiv

Med appen Bigheart kan personer bidra till välgörenhet utan att avsätta varken tid eller pengar. När appen är installerad på telefonen visas annonser från hållbara företag antingen på låsskärm eller ett kort ögonblick innan andra utvalda appar öppnas. Annonserna genererar ca 100 kr till användarens konto varje månad som sedan skänks till valfri välgörenhet. Enkelt, gratis och välgörande!

Vi har drivit appen i Sverige i ett år och bevisat att efterfrågan är stor från såväl annonsörer som användare och välgörenhetsorganisationer. Kända varumärken som SJ, Godel och Apotea har köpt annonser och vi har inlett ett samarbete med Sveriges största oberoende mediabyrå, Scream. Annonser säljs även programmatiskt på digitala annonsbörser och via tredjeparts annonsnätverk vilket minimerar behovet av en stor säljstyrka. Hittills har 8000 användare tillsammans skänkt mer än 400.000 kr till välgörenhet sedan appen lanserades för lite mer än ett år sedan.

 

 

Affärsmodellen och tekniken är otroligt skalbar, men också mest intressant vid en större skala. Därför ska vi utöka marknaden och lansera en internationell version av appen i Q2 2020 samt göra en mer fokuserad lansering i Storbritannien, som är Europas starkaste marknad när det gäller både välgörenhet och digital annonsering.

För att finansiera satsningen genomför vi nu en crowdfundingkampanj där vi tar in upp emot 200 nya delägare. Detta är ett upplägg som rimmar bra tillsammans med vår kärnidé – att många människor gör en liten insats för att uppnå något stort tillsammans. En stor ägarkrets medför dock mer administration och högre krav på att hålla ordning på pappersarbetet. Här är INVONO One ett ovärderligt verktyg som underlättar mycket för både oss som driver bolaget och alla våra delägare.

 

Team

Jag (Jakob) har varit entreprenör sedan barnsben och framför allt arbetat inom design och teknikutveckling. Innan jag startade Bigheart jobbade jag som konsult på innovationsbyrån Superlab i Helsingborg. I min nuvarande roll som VD för ett impact startup jobbar jag främst med två områden, det ena är att projektleda den tekniska utvecklingen av tjänsten tillsammans med våra tre duktiga utvecklare i Vietnam och det andra är att skala den ena halvan av verksamheten, antalet användare i appen. Allt i parallell takt med att min kollega Henri Thunberg driver annonsförsäljningen.

Varför INVONO One?

När jag fick höra talas om Invono första gången så hade vi använt en annan digital tjänst för bolagsadministration i mer än ett år och var ganska trötta på ett klumpigt och begränsat användargränssnitt som faktiskt inte underlättade arbetet utan snarare tvärtom. Efter en gedigen introduktion till INVONO One och att själv ha provat plattformen kändes det som ett självklart beslut att gå över till INVONO One. Nu kan vi äntligen spara tid och känna oss trygga med att ha ordning på papperna.

Dessutom kan vi erbjuda våra delägare en användbar och representabel tjänst som förmedlar pålitlighet och trygghet, vilket känns fantastiskt bra. De övervägande faktorerna för INVONO One var att det kändes enkelt och logiskt att använda tjänsten, samt att det rent visuellt såg bra ut. Jag tror att det är extra viktigt att den här typen av tjänst ger ett professionellt intryck för att uppnå den fulla effekten av en ordnad bolagsadministration gentemot alla delägare och involverade. Det märktes också tidigt att bolaget hade stora ambitioner på att bygga ut systemet med nya smarta funktioner, vilket vi ser som väldigt positivt!

 

Bighearts USPAR för INVONO One

  • Skönt med samlad och ordnad administration för att kunna fokusera på att driva kärnverksamheten.
  • Ger ett professionellt intryck till våra delägare, vilket bygger en positiv relation.
  • När all information finns samlad är det också enkelt att kolla upp saker.
  • Användarvänligt, till skillnad från andra digitala tjänster för bolagsadministration som vi provat.
  • Fantastisk support och rådgivning, vi fick bra hjälp med att komma igång och Invono har redan lyssnat på och implementerat vår feedback.

Jag vill få emissions- och bolagsinformation

Vi kommer att behandla de uppgifter du lämnar i enlighet med vår Integritetspolicy.
Genom att klicka på ”Skicka” ovan samtycker du även till att uppgifterna i intresseanmälan skickas vidare till det aktuella bolaget.

Smarta bolag och investerare använder INVONO One

Boka en demo eller skapa ett konto och börja redan idag.

INVONO One™

Inlogg med BankID. Digital Aktiebok . Dokument och datarum med avtalsfunktionalitet och e-signering . Enkla- eller Smarta möten med e-signering . Uppgifter, påminnelser och att-göra-listor. Kom snabbt igång med ett gratiskonto!

Mitt Kontor  ⋮

Logga in med BankID och överblicka alla dina engagemang!

Möten  ⋮

Digitala funktioner för alla steg i styrelsens och ledningens mötesprocess.

Ägande  ⋮

Bolaget skapar en digital aktiebok och bjuder in aktieägarna att ta del av den och relevanta dokument.

Uppgifter  ⋮

Alla dina-, styrelsens- och teamets uppgifter på ett och samma ställe!

Dokument  ⋮

Datarum för avtal, rapporter, mötesmaterial och annan viktig dokumentation.

E-signering  ⋮

E-sinering av dokument och protokoll. Säkert, snabbt och enkelt.