Arild Links

av | apr 20, 2020 | Blogg, Externt kapital, Invono One, Startup Stories

 

 

 

Genom att tillverka snygga smycken såsom armband, berlocker och accessoarer i Humanium Metal, en metall som utvinns från illegala vapen, har de en ambition om att göra världen till en bättre plats. Arild Links är ett spännande bolag med ett rutinerat grundarteam, en rad tunga investerare ombord och en försäljning som är redo att skalas upp. Vi är glada att få presentera detta bolag för vårt investerarnätverk och nedan kan ni läsa en intervju med deras styrelseordförande Ola Heffler.

 

Hur kom ni på idén till Arild Links?

Idén föddes när Håkan Orrling, en guldsmed i andra generationen träffade oss (entreprenörer) och vi började diskutera att det saknades ett globalt rebellisk varumärke inom fine jewellery som från grunden utgick från att samtidigt göra samhället lite bättre. Smycken är ett av de äldsta sätten för människan att uttrycka sig och visa vad man står för. När vi gjorde mer research såg vi att det fanns en tydlig position ledig i branschen.

 

Affärssidé och framtid i ett kort perspektiv

Vi är det första modeföretaget i världen som gör smycken av nedsmälta illegala vapen med ambition att beröra människor såväl som att skapa debatt om en bättre framtid. Vårt arbete och engagemang är hyllat av såväl Non-Violence Projekt som kända fredsförespråkare som Dalai Lama, Hans Blix och Ringo Starr. Modeindustrin har länge fått ta kritik för att inte bidra till ett bättre samhälle, vår målsättning är att ändra på det.

Tittar vi på kort sikt så är målsättningen att tillsammans med Digital Metals (bolag inom Höganäsgruppen) avancerade 3D printing process globalt lansera våra berlocker gjorda av nedsmälta vapen. Vi har valt att flytta tillverkningen från Kina till Sverige.

Vi håller på att utveckla nya smycken som även kan bäras på andra sätt än de traditionella.

En annan viktig aspekt är att vi kommer erbjuda kunderna flera möjligheter att bära smycken från Arild Links. Till exempel genom att du även kan hyra, du kan sälja tillbaka smyckena, prenumerera på berlocker o s v.

 

Vem är målkunden?

OMD, en globalt framgångsrik mediebyrå, har hjälpt oss bli ännu tydligare och tagit fram 4 globala målgrupper:

  • The Hipster – använder smycken för status, stil och ta ställning.
  • The Style Icon – Använder ofta fine jewellery som en del av sin klädstil
  • The Revolutionist – Köper smycken för att ta ställning
  • The Gifter – Köper smycken som gåva

Vi har med hjälp av OMD tagit fram information och data om alla målgrupperna så vi vet när, var och hur vi skall kommunicera med målgrupperna.

 

Vilka geografiska marknader satsar ni på?

Vår utgångspunkt är urbana städer runt om i världen snarare än länder. Det finns tydligare samband mellan t ex Stockholm-Köpenhamn-Berlin-New York och Tokyo än resp stads land.
Vårt första fokus är utvalda städer i Sverige/Norden/Europa. Vi har redan sålt till städer i 14 länder (inkl USA, Kina, Japan mm). Vi kommer tack vare vår e-handelslösning samt att vi kommunicerar mycket via sociala medier även testa ett antal andra städer i världen under 2020.

 

Kort om teamet och varför ni kommer lyckas

Om du vill titta djupare på grundarna/styrelsen klickar du på deras namn för att komma till deras Linkedinprofil.

Grundteamet

Grundarteamet består av personer som byggt flera olika bolag genom åren där kompetensen ligger på guldsmed/design, bolagsbyggande, försäljning, marknadsföring och produktion.

Styrelsen

I styrelsen har vi knutit till oss personer som både har kunskap kring varumärke, marknadsföring, målgruppsanalyser och ekonomi.

Därför kommer vi att lyckas

Den främsta anledningen till varför vi kommer att lyckas är:

  • Teamet – vi har knutit till oss duktiga personer med ett brett kompetensomfång och stark vilja att lyckas
  • Fine Jewellery – Branschen spås fortsätta växa
  • ”Digital Native” – Vårt ursprung är sprunget ur den digitala världen
  • Vår story – Vår historia och ”varför” har visats sig fästa och både kunder, influencers, återförsäljare osv. De berättar att vi sticker ut och är annorlunda. På ett positivt sätt.

 

Vad är syftet med kapitalanskaffningen?

Syftet är att vi vill öka marknadsförings- och säljåtgärderna, utöka bolagets kompetenser, utveckla kollektionen samt att investera i en ny e-commerce plattform.

 

Vad letar ni efter för investerare?

Den främsta egenskapen är att man som investerare tror på det vi gör och står för våra produkter. Idag är flera av våra delägare några av våra främsta ambassadörer som stolt bär våra armband och berättar för vänner och bekanta om Arild Links. Alla investerare har olika förutsättningar vilket vi respekterar. Det viktiga för oss är att vi förstår varför de väljer att investera i Arild Links så bägge parter kan leva upp till varandras förväntningar.

 

Ni har en del tunga profiler med på ägarlistan. Kan du nämna någon?

Ja, vi är mycket stolta över alla våra investerare! Om jag ska lyfta fram några så väljer jag att nämna Peter Nilsson (Trelleborg) och Erik Paulsson (Peab). Vår allra första externa delägare var Carl Hegelund (bl.a. Preventic Group) och en annan lokal och uppskattad profil är Viviann Lindén.

 

Var kan man köpa era armband?

Våra smycken säljs främst via vår hemsida/e-handelsplats www.arildlinks.com, men vi har även en utställning på Art Metall på Kullagatan i Helsingborg. Vi håller nu på att knyta fysiska ÅF i utvalda städer i Norden och Europa där vi redan nu har knutit till oss en mycket viktig butik i Stockholm.

 

Ni kommer använda INVONO One för att kommunicera och dela information med era aktieägare. Varför?

Den viktigaste aspekten till varför vi fick upp ögonen för INVONO One var just enkelheten att förmedla viktig information till aktieägarna. Allt från aktiebok till information om hur det går för bolaget. Vi kommer även utvärdera möjligheten att använda INVONOs funktioner och hjälpmedel för ett framgångsrikt styrelsearbete genom deras digitala verktyg.

 

Ola Heffler
Styrelseordförande

Arild Links

Jag vill få mer information

Vi kommer att behandla de uppgifter du lämnar i enlighet med vår Integritetspolicy.
Genom att klicka på ”Skicka” ovan samtycker du även till att uppgifterna i intresseanmälan skickas vidare till det aktuella bolaget.

Smarta bolag och investerare använder INVONO One

Boka en demo eller skapa ett konto och börja redan idag.

INVONO One™

Inlogg med BankID. Digital Aktiebok . Dokument och datarum med avtalsfunktionalitet och e-signering . Enkla- eller Smarta möten med e-signering . Uppgifter, påminnelser och att-göra-listor. Kom snabbt igång med ett gratiskonto!

Mitt Kontor  ⋮

Logga in med BankID och överblicka alla dina engagemang!

Möten  ⋮

Digitala funktioner för alla steg i styrelsens och ledningens mötesprocess.

Ägande  ⋮

Bolaget skapar en digital aktiebok och bjuder in aktieägarna att ta del av den och relevanta dokument.

Uppgifter  ⋮

Alla dina-, styrelsens- och teamets uppgifter på ett och samma ställe!

Dokument  ⋮

Datarum för avtal, rapporter, mötesmaterial och annan viktig dokumentation.

E-signering  ⋮

E-sinering av dokument och protokoll. Säkert, snabbt och enkelt.