Invono cookiepolicy

Vad är en cookie?

Invono använder cookies på vår webbplats invono.se/app.invono.se (nedan ”Webbplatsen”). En cookie är en textfil med information som sparas på din hårddisk när du besöker en webbplats (även surfplattor och telefoner med internetuppkoppling omfattas). I cookien kan t.ex. finns information om vilka webbplatser du besökt, vilka inställningar du gjort på webbplatsen eller hur länge du stannat på webbplatsen. Cookies innehåller inte virus och kan inte heller förstöra annan information på din dator, surfplatta eller telefon.

Förutom cookies så finns det annan liknande teknik såsom webb-beacons och pixeltaggar. I detta dokument används termen “cookies” för såväl cookies som all sådan liknande teknik.

 

Olika typer av cookies

Det finns olika sorters cookies för olika ändamål. Således finns det dels varaktiga cookies som ligger kvar på din dator under en bestämd tid, dels sessionscookies som tillfälligt lagras i datorns minne under den tid du är inne på en webbplats. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare. Cookies kan även delas in i dels förstapartscookies, som har placerats av den egna webbplatsen och som inte skickar data till någon annan part, dels tredjepartscookies som har placerats på webbplatsen av en utomstående aktör som kör innehåll på den aktuella webbplatsen, t.ex. av Facebook om någon ”gillar” ett inlägg på webbplatsen.

 

Ändamålet med Invonos användande av cookies

Invono använder cookies för att få Webbplatsen att fungera bättre och bli mer användbar samt för att samla information om hur Webbplatsen nås och används och om tekniska data avseende IP-adress(er), webbläsare, enhet(er) och operativsystem. Denna information behandlas av Invono för att; föra statistik, säkerställa teknisk funktionalitet, optimera ditt användande av Webbplatsen samt som underlag för våra marknads- och kundanalyser liksom vår produkt- och tjänsteutveckling. Invono kan komma att använda tredje parts mjukvara för att underlätta analysen av cookieinformationen.

 

Innehåller cookies personuppgifter?

Den information som samlas in av olika cookies innehåller ingen personlig information om dig och vi kan inte heller spåra sådan information via Webbplatsens cookies. Trots detta kan de uppgifter som en cookie samlar in anses som personuppgifter enligt integritetsskyddslagstiftningen GDPR som träder i kraft den 25 maj 2018. Detta beror på att cookies som används för att identifiera en specifik enhet (t.ex. en specifik dator eller telefon) anses ha potential att – med hjälp av kompletterande uppgifter och/eller hjälpmedel – användas för att identifiera en fysisk person. För att betraktas som personuppgift kan det även räcka att en cookie – baserat på den information den samlat in – behandlar en individ på ett unikt sätt utan att i och för sig identifiera individen.

Invono välkomnar det utökade integritetsskydd som GDPR innebär och strävar efter att så snart som möjligt uppfylla samtliga lagens krav. I detta dokument finns därför inkluderat sådan information – om rättigheter m.m. – som är relevant i den mån Invonos användande av cookies innebär behandling av personuppgifter.

 

Cookies invono.se

 

Förstapartscookies

 

cookie_notice_accepted

Denna cookie används för att minnas att användaren har godkänt användningen av cookies och för att dölja cookie-popupen.
Lagringstid: en månad

 

Tredjepartscookies

 

Google Analytics

Invono.se använder cookies från Google Analytics för att kunna nyttja Googles tjänster för att analysera och förbättra Webbplatsen.

De individuella cookies från Google Analytics som invono.se använder är bl.a.:

  • _ga; som används för att urskilja unika användare genom att tilldela ett slumpvis genererat nummer som identifikation samt för att se hur användaren använder webbplatsen.
    Lagringstid: 24 månader
  • _gid; som även den används för att urskilja unika användare.
    Lagringstid: 24 timmar
  • _gat; som används för att begränsa antalet anrop till Google Analytics om webbplatsen får väldigt mycket trafik.
    Lagringstid: sessionscookie

Informationen som skapas av dessa cookies genom din användning av Webbplatsen (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google. För ytterligare information kring Google Analytics och Googles informationsbehandling hänvisas till Googles sekretesspolicy på http://www.google.se/intl/sv/policies/privacy/.

Om du inte vill att dina besök på Webbplatsen ska visas i statistiken i Google Analytics kan du installera ett tillägg i din webbläsare. Tillägget finns för webbläsarna Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari och Opera.

 

Addtoany.com (på sidor med delningsknappar)

Cookies såsom uvc, _utma, _utmb, _utmc och _utmz är relaterade till användningen av AddToAny som är en tjänst som gör det möjligt för dig att dela den webbsida du tittar på via sociala medier och e-post. För ytterligare information kring AddToAnys informationsbehandling hänvisas till AddToAnys integritetspolicy på https://www.addtoany.com/privacy.
Lagringstid: upp till 18 månader

Cookien _cfduid är associerad med webbplatser som använder CloudFlare, en CDN-tjänst som används för att påskynda laddningstider. Enligt CloudFlare används den för att kringgå säkerhetsbegränsningar baserade på besökarens IP-adress. Den innehåller ingen användarinformation. Läs mer på https://www.cloudflare.com/cookie-policy/.
Lagringstid: 12 månader

 

Facebook

Cookies såsom act, c_user, datr, dpr, fr, presence, sb, wd och xs är relaterade till användningen av Facebooks tjänst som gör det möjligt för besökare att ”gilla” invono.se. För ytterligare information kring Facebooks informationsbehandling hänvisas till Facebooks cookiepolicy på https://www.facebook.com/policies/cookies/.
Lagringstid: upp till 24 månader

 

Wordfence

Cookies såsom wfvt_1861603523, wordfence_verifiedHuman och wordpress_test_cookie är relaterade till användningen av Wordfence. Wordfence är ett program för webbsäkerhet som skyddar mot hackare, intrångsförsök och spam. Det känner till exempel av om någon försöker skriva in ett lösenord för många gånger.
Lagringstid: 1 dag

 

Cookies app.invono.se

 

Förstapartscookies

Detta är cookies som är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på avsett sätt och tillhandahålla innehåll som är relevant för användaren.

 

io

Denna cookie innehåller ett så kallad socket ID för att webbsidan ska kunna kommunicera med webbläsaren.
Lagringstid: sessionscookie

 

accessToken

Denna cookie ger åtkomst till app.invono.se och innehåller säkerhetsuppgifter för varje inloggningssession såsom användaridentitet och användarprivilegier.
Lagringstid: sessionscookie

 

dashboardMessages

Denna cookie används för att identifiera vilka meddelanden som ska finnas på app.invono.se för den aktuella användaren.
Lagringstid: sessionscookie

 

Tredjepartscookies

 

Google Analytics

Se ovan under beskrivningen av cookies från Google Analytics på invono.se.

 

Google Maps

App.invono.se använder cookies från Google Maps för att kunna tillhandahålla Googles tjänst för platsangivelse som en del av mötesverktyget i Portalen. Dessa cookies kan bl.a. spara information om tidigare mötesplatser. För ytterligare information om Google Maps och Googles informationsbehandling hänvisas till Googles sekretesspolicy på http://www.google.se/intl/sv/policies/privacy/.
Lagringstid: upp till 10 år

 

Stripe

Cookies såsom _stripe_mid, _stripe_sid, _stripe_orig_props, mp_mixpanel_c och stripe.csrf är relaterade till användningen av Stripe som är en tjänst för säker hantering av online-betalningar. För ytterligare information kring Stripes informationsbehandling hänvisas till Stripes cookiepolicy på https://stripe.com/cookies-policy/legal.
Lagringstid: upp till 24 timmar

 

Samtycke till Invonos lagring av cookies

Genom att använda Webbplatsen samtycker du till att vi använder oss av cookies i enlighet med denna cookiepolicy.

 

Dina rättigheter

 

Hindra Invonos lagring av cookies

Du har rätt att hindra Invono från att lagra cookies på din dator, telefon eller surfplatta.

De flesta webbläsare har en standardinställning som accepterar användningen av cookies. Du kan ställa in din webbläsare så att den automatiskt blockerar cookies alternativt att du informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Du kan också välja att ta bort enskilda cookies eller att radera alla de cookies som finns lagrade på datorn.

Metoden för att förhindra cookies varierar beroende på vilken webbläsare du använder. I listan nedan finns länkar till hjälpsidorna för de vanligaste webbläsarna. Notera att webbläsarnas processbeskrivningar kan ändras och att länkarna nedan och/eller innehållet de länkar till inte alltid nödvändigtvis kommer vara uppdaterat.

Instruktioner för att hantera cookies

Om du väljer att blockera de cookies som används på Webbplatsen kan detta begränsa användandet av och funktionaliteten på Webbplatsen.

 

Övriga rättigheter

I den mån Invonos användande av cookies enligt ovan innebär behandling av personuppgifter så kan du när som helst begära att dina personuppgifter rättas eller raderas eller att behandlingen som rör dig begränsas. I vissa fall har du även rätt att få dina personuppgifter flyttade (dataportabilitet). Du kan även kostnadsfritt, en gång per år, få uppgift om vilka personuppgifter som Invono behandlar om dig. Du har vidare rätt att, när som helst, invända mot Invonos behandling av dina personuppgifter om du anser att Invono inte har ett berättigat intresse av att behandla personuppgifterna samt invända mot att personuppgifterna används för direktmarknadsföring. Du har slutligen rätt att ge in klagomål avseende Invonos behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen. Du kan kontakta Invono enligt nedan för mer information om dessa rättigheter.

 

Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter

Om du har några frågor angående Invonos användning av cookies är du välkommen att kontakta oss på info@invono.se.

I den mån Invonos användande av cookies enligt ovan innebär behandling av personuppgifter så är Invono AB, org. nr 556987-2335, med adress Drottninggatan 13, 252 21 Helsingborg personuppgiftsansvarig för sådan behandling.

 

Länk till Legal Notices

Länk till Policy personuppgifter